Vaarklaar maken 1

Met een drankje in de zon na een dag hard werken, heerlijk!


Zaterdag 8 april 2017

We vertrokken rond 1000 uur met een volgeladen auto naar Terherne om de boot vaarklaar te maken. Jacob had de boot “per ongeluk” al in het water gelegd, terwijl we het midzwaard nog moesten verven. Geluk bij een ongeluk. Want nu konden we makkelijk alle spullen van- en aan boord  brengen. De bakskist reparatie is op een paar afwerkdingetjes na klaar. De hydraulische roercylinder is gemonteerd en de paal voor het stuurwiel staat in de kuip. De (verschrikkelijk dure) hydraulische stuurautomaat is gearriveerd. Alleen de hydraulische pomp moet nog gemonteerd en daarvoor moeten enkele speciale verloopjes gemaakt worden. Dat gebeurt komende week. Dan gaat de boot ook nog even op de kant, zodat we het zwaard nog kunnen doen. De elektronica van de stuurautomaat installeer ik later zelf, dat is nog best een uitdaging!

Er wachtte ons een groot aantal klussen. Door het lekken van de winter, waren in de bakskisten en het achteronder veel zaken gaan schimmelen…  Het was een hele klus om alle spullen en ook de bakskisten schoon en droog te maken. Een andere klus die op het programma stond, was het reinigen van de drinkwater tank. Ik verwachtte dat na vijf seizoenen er een flinke laag drab in zou zitten. De tank heeft een inspectieluik, dat na vijf jaar met enige moeite openging. Gelukkig was er van bezinksel geen sprake. Er lag wat vuil onderin, dat was alles. Met chloorwater en een lange rager maakte ik de vulslang schoon, waarna ik de tank van binnen schoon en droog maakte. We hebben weer fris water!

Verder maakten we een begin met het dek en de kuip schoonmaken, waar we morgen mee verder gaan. En natuurlijk het transformeren van de kajuit van opslagplaats naar woonruimte! Aan het eind van de middag was het biertje in het zonnetje dubbel zo lekker en inmiddels zitten we lekker warm binnen bij kaarslicht. We zullen er vast vroeg in liggen!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.