Meivakantie 2018 dag 13

Maandag 30 april 2018:

 • Makkum – Woudsend via Bolsward 14,5 mijl, 207 mijl totaal
 • Vertrek: 1110, aankomst 1630 uur
 • Wind: vrijwel niet, later ZZW3-4
 • Weer: bewolkt, regen, 8 graden

Vanochtend zat er een miezer in de lucht, die eigenlijk niet meer ophield. Na de boodschappen gingen we door de kleine sluis van Makkum om binnendoor Friesland in te trekken. Dat ging echter niet vanzelf. Toen de laatste brug in het stadje voor ons klaar gemaakt werd kwam er een slagboom op een vrachtwagen terecht:

Er was geen zichtbare schade aan boom of truck, dus de oplossing leek simpel: boom stukje omhoog, vrachtwagen achteruit, klaar.  Maar zo eenvoudig ging dat niet. Eerst kwam er een dame van de havendienst aanstuiven in een autootje, die vervolgens heel lang moest telefoneren met de havenmeester. En eindeloos overleggen met de onfortuinlijke chauffeur. En foto’s maken. Er werd besloten dat de politie erbij moest komen. Weer eindeloos overleggen en foto’s maken. Toen moest de havenmeester zelf ook nog komen. Weer eindeloos overleg. Afijn, na drie kwartier ging de boom eindelijk omhoog en kon de vrachtwagen achteruit. En toen was het 12.10 uur en ging de brug dicht tot 13.00 uur. Want zo zijn de regels.

Dus om 1300 uur vertrokken we eindelijk echt door de kanalen van noordwest Friesland. Vlak voor Bolsward ging het regenen en flink ook. En dat bleef het doen tot vlak voor Woudsend.

Na het aanleggen kwamen er nog diverse buien over, dus het was kachel aan, borrel en opwarmen! Inmiddels is alles zo’n beetje droog en neemt de wind gestaag toe. Daar krijgen we komende nacht en ochtend nog meer dan genoeg van. Morgenmiddag lijkt het weer op te knappen en dat is dan het voorspel voor een mooie tweede helft van deze week!

2 gedachten over “Meivakantie 2018 dag 13

 1. Ineke

  Toch weer een verhaal te vertellen….
  Wel ontzettend veel regen deze dagen, wij gingen toch maar terug naar huis. Maar……mijn rugzak staat weer klaar, de cake is gebakken en gaan we weer heerlijk terug naar het bootje.
  Hopelijk komen we jullie nog ergens tegen, gezellig.Lieve groet , Ineke.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.