Meivakantie 2018 dag 14

Dinsdag 1 mei 2018:

  • Woudsend – Alde Feanen 16 mijl, 223 mijl totaal.
  • Vertrek 1400, aankomst 1800 uur.
  • Wind: WZW 5-6 langzaam afnemend 4-5.
  • Weer: zonnig, 10 graden.

Vanochtend om 0500 uur begon het te waaien en niet een beetje ook! We lagen beschut in de haven van Woudsend, maar toch nog te schommelen  in ons bed.  De ochtend verliep stormachtig en regenachtig. Terwijl de barometer ondertussen steeg als een gek. Aan het eind van de ochtend deden we boodschappen terwijl de regen langzaamaan minder werd.

Wat doe je met dit weer? Spekpannenkoeken bakken als lunch natuurlijk! Ondertussen werd het steeds lichter en nam de wind langzaam af tot aanvaardbare proporties.  Om 1400 uur vertrokken we met de eerste zonnestralen en nog steeds een pittige wind op alleen de fok, waarmee we toch nog 5 knopen vaart maakten. We zeilden over de Jeltesloot, het Prinses Margriet kanaal en het uitgestorven Sneekermeer.

We liggen met een paar boten op een prachtig natuurplekje middenin de Oude Venen. Het is inmiddels strakblauw, dus het wordt koud vannacht! Je hoort hier alleen de vogels en de wind (die nog verder is afgenomen) en er vallen vast veel sterren te zien, want er is hier geen omgevingslicht. Lekker dagje hoor! We hebben nog vijf dagen te gaan en die beloven qua weer prachtig te worden!

 

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.