Meivakantie 2018 dag 15

Woensdag 2 mei 2018:

  • Alde Feanen – Holle Grèft 17 mijl, 240 mijl totaal.
  • Vertrek 1145, aankomst 1715 uur
  • Wind: ZZW 4-5
  • Weer: Licht bewolkt, 15 graden

We werden wakker onder een stralende zon. Er stond een forse wind en warm was het niet, maar doordat we erg beschut lagen, smaakte de koffie uitstekend in de zonovergoten kuip. We zeilden door de Folkertssleat naar Eernewoude om boodschappen te doen. Het aanleggen in een van de passanten boxen met 5Bft. zijwind was geen sinecure. Het afvaren trouwens ook niet. Met rust en beleid kwamen we er zonder kleerscheuren vanaf.

Terug door de Princenhof en de Peanster Ee naar Akkrum. We hadden sterkte tegenwind, dus het was motoren. Dat doet je soms terugverlangen naar de North Beach met z’n keerfok, waardoor je toch iets sneller aan het kruisen slaat. De spoorbrug in Akkrum draaide redelijk vlot. We waren er op het juiste moment: 4 treinen kort na elkaar en dan een tijd niks, zodat de brug open kon. Wel wordt het hoog tijd dat men de wrakkige wachtsteiger en de vrijwel onbereikbare meldknop eens vervangt!

Bij jachthaven Tusken de Marren keken we uit naar de Schoone Waardin van Albert & Ineke, maar die waren blijkbaar al vertrokken. Later appten ze dat ze bij Langweer liggen; we gaan ze morgen in Stavoren bij Café Max ontmoeten, leuk! Bij Terherne voeren we langs de Noor, een Noordkaper, die oorspronkelijk als motorboot gebouwd is en waar later een tuig op gezet is. De opvarenden waren helaas niet in zicht.

Opnieuw liggen we lekker beschut op een aanlegplekje in de Holle Grèft, bij Uitwellingerga. Weg van alle drukte en lawaai, midden in de Friese veenpolders. Vanavond trekt er een frontje met wat regen over, maar de komende dagen wordt het opnieuw stralend weer met goede -zij het weinig- wind voor de terugtocht.

Een gedachte over “Meivakantie 2018 dag 15

  1. Siebe

    prachtig! wij kunnen morgen ook een dag zeilen, op koningsdag waren we ook op het IJsselmeer. Vrijdag VB1 halen in verband met flottielje-zeilen op Mallorca deze zomer. Goede vaart terug naar JHN.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.