Meivakantie 2018 dag 16

Donderdag 3 mei 2018:

  • Holle Grèft – Stavoren 17 mijl, 257 mijl totaal
  • Vertrek 1045, aankomst 1530 uur.
  • Wind: W, later NW 4-5, later 3-4
  • Weer: Zonnig, 11 graden.

Lekker ochtendje, wel koud! Op he Prinses Margrietkanaal konden we een stukje zeilen, de Jeltesloot was pal tegen de wind in, dus dat was motoren.

Op het Heegermeer gingen we een uurtje voor anker voor de lunch. Daar stond nog een beste wind! Om 1300 was de wind verder naar het noorden gedraaid, dus waren de Fluessen prima bezeilbaar. Met een rif in het grootzeil vlogen we met 5,5-6 knopen over het langgerekte water.

In Stavoren was het goed toeven in de zon!  ’s Avonds ontmoetten we zeilvrienden Albert & Ineke. We kennen ze van de London tocht van 2006, waar we met 2 North Beaches 24 aan meededen. 1-2 keer per jaar komen we elkaar op het wad of in Friesland tegen, erg leuk! Lekker uit eten bij Max en daarna naborrelen. Ook leuk om weer even op een North Beach te zijn, dat voelt gelijk weer heel vertrouwd!

We hebben nog 3 dagen met schitterend weer maar helaas weinig wind. Afijn, we genieten toch wel!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.