Zomer 2018 dag 13

Maandag 13 augustus 2018:

  • Duinkerken – Oostende, 26 mijl, 767 mijl totaal
  • Vertrek 1240, aankomst 1700 uur
  • Wind: W5
  • Weer: op zee zonnig, 20 graden, landinwaarts zware buien met onweer.

Vannacht hadden we op passage van een frontje wat regen en vanochtend viel er ook nog wat. De barometer steeg alweer en de wind was geruimd. De lucht was nog wel onstabiel, dus er vormden zich buienwolken, die landinwaarts tot ontlading kwamen. Op zee was het heerlijk zonnig.

Toen we onze neus buiten de havenpieren staken stond er windkracht 4-5, later toenemend 5. De stroom stond nog een beetje tegen maar binnen het kwartier ging hij meelopen en vlakten de golven af. We hadden windkracht 4 schijnbare wind schuin van achter en met stroom mee was het heerlijk zeilen op alleen de kluiver. We maakten zo’n 6,5 knopen over de grond, prima!

De buien schoven aan stuurboord over het land voorbij met inktzwarte luchten, terwijl wij de zonnebrand nog maar eens pakten. We zagen de eindeloze rijen flatgebouwen, waar de hele Belgische kust mee is volgebouwd, gestadig voorbij schuiven.

Gedonder in de verte, zonneschijn op zee.

Na 4,5 uur varen kwamen we in Oostende aan. We liggen in de haven van de jachtclub, waar de steigers vernieuwd zijn en de oude bazige en bulderende havenmeester vervangen is door een stel enthousiaste jongelui. Een hele verbetering! Vlakbij ons ligt de Poinciana, een North Beach 24 (zo een als wij hiervoor ook hadden), met aan boord Erik, die wij 10 jaar geleden in Lowestoft ontmoetten. Nog steeds maakt hij in z’n eentje lange tochten waarbij hij alle tijd heeft. Hij kwam koffie drinken aan boord, leuk hem weer te spreken.

We zijn in Belgie, kunnen Nederlands spreken, van Belgische chocolade en bier genieten! Morgen weer in Nederland!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.