Zomer 2018 dag 16

In de kleine havenkom van Oude Tonge.

Donderdag 16 augustus 2018

  • Wolphaartsdijk – Oude Tonge 22 mijl, 837 mijl totaal
  • Vertrek: 1015, aankomst 1600 uur
  • Wind: ZZW 4, afnemend 2 later
  • Weer: wolkenvelden en zon, 22 graden

Vanochtend scheen de zon uitbundig, maar dat was van korte duur. De voorspelde wolkenvelden dienden zich spoedig aan. We gingen vlot door de Zandkreeksluis  en op de Oosterschelde en de Keeten was het heerlijk zeilen. Op de Oosterschelde hadden we nog flinke ebstroom mee, op de Keeten afnemende stroom tegen.

Bij Bruinisse nam de wind af tot kracht twee, dus het laatste stukje naar de Krammersluizen ging op de motor. De sluizen vielen mee dit keer. We konden vlot invaren en er was een andere sluiswachter die iets minder hard schreeuwde :-). Wel gaf de boot achter ons vlak voor de sluis nog even vol gas om toch net voor ons in te varen. Tja… uiteindelijk lagen we naast elkaar in de sluis dus jammer van de diesel. De schipper deed alsof we lucht waren. Zou hij zich toch een beetje ongemakkelijk voelen?

We voeren door het smalle toevoerkanaal naar Oude Tonge, waar we in de kleine havenkom terecht kwamen. Klein dorp, grote AH en fijne haven altijd. Vannacht komt een koufront met regen over, morgen is het weer mooi weer. Kan het zout van de boot spoelen!

Een gedachte over “Zomer 2018 dag 16

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.