Kaart van de zeilvakantie

Voor de liefhebbers nog een kaartje van onze zeiltocht:
Je vraagt je misschien af of we op de oversteek van IJmuiden naar Lowestoft zo slecht gestuurd hebben dat die lijn niet recht is. Maar dat komt omdat de tocht van ca 20 uur over 3 tijen en nog een beetje gaat. Eerst 6 uur het zuid gaande tij, dan vervolgens 6 uur noord gaand, weer 6 uur zuid gaand en tenslotte nog enkele uren weer noord gaand, zodat we precies met stroom mee Lowestoft aanliepen.

Je houdt de hele tocht kompaskoers 270 graden aan en wordt dus door het tij heen en weer “geslingerd”. Als je compenseert voor het tij vaar je voortdurend iets tegen de stroom in en duurt de tocht langer.

5 gedachten over “Kaart van de zeilvakantie

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.