Herfstvakantie 2018 dag 1


Vrijdag 19 oktober 2018

  • Naarden – Warenar 3 mijl, 1002 mijl totaal
  • Vertrek 1545, aankomst 1630 uur
  • Wind: N3
  • Weer: zonnig, 14 graden.

Toen het werk en de boodschappen gedaan waren, reden we naar de jachthaven, waar het redelijk uitgestorven was, los van het terras van het populaire havenrestaurant. Inruimen die boot en wegwezen. Het weer was zeer rustig, dus in de zon was het heerlijk met 14 graden.

We ankerden onder het middelste eilandje bij Muiden, volgens de digitale kaart Warenar geheten. Nou ja, eiland is een groot woord. Het is meer een dijk van stortsteen waarop kleine bomen groeien, die beschutting bieden tegen elke wind waar Noord in zit. Met het zonnetje in de kuip was het heerlijk. Moederziel alleen achter het anker met honderden meeuwen, zwanen en meerkoeten rondom de boot. Geen andere scheepvaart. De stress glijdt van je af! Niet in het minst door de zachte Spey Side single malt :-).

We gaan een rustige nacht tegemoet. Vannacht draait de wind naar het zuiden, maar neemt sterk af. Dat zal motoren naar Enkhuizen worden. We willen morgen en zondag zoveel mogelijk naar het noorden komen, want de rest van de week is de wind Noord. Voorlopig is het rustig weer, aan het eind van de week zal het harder gaan waaien. We zullen zien. We hebben erg veel zin in een relaxt laatste weekje van het vaarseizoen na een drukke periode.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.