Herfstvakantie 2018 dag 2

Zaterdag 20 oktober 2018:

  • Warenar – Enkhuizen 24 mijl, 1022 mijl totaal.
  • Vertrek: 1030, aankomst 1600 uur
  • Wind: Z2 toenemend ZW3-4
  • Weer: zon en wolkenvelden, 14 graden

Na een rustige en lange nacht achter het anker vertrokken we op de motor, omdat we het zuchtje wind, dat er stond, dood voeren. Even voorbij het Paard van Marken nam de ruimende wind toe en kon de motor uit.

Wat volgde was een heerlijk relaxte zeiltochtje naar Enkhuizen met regelmatig de zon in de kuip en niet teveel andere zeilers. We gingen vlot door het aquaduct en liggen lekker met de kop op de wind aan een zijsteiger. Veel boten in de haven zijn al winterklaar of worden dat dit weekend gemaakt. Wij hebben nog een mooie week voor de boeg. Morgen proberen we zoveel mogelijk noordelijk te komen, omdat de rest van de week de wind uit het noordelijke kwadrant waait. We zullen zien hoever we komen. Van daar gaan we Friesland in.

Dinsdag en een deel van woensdag gaat het hard waaien, maar in Friesland valt het dan weer mee t.o.v. het open water van het IJsselmeer of het wad. In het weekend valt er de nodige regen, vooral zaterdag naar het zich laat aanzien. Afijn, we gaan het zien, voorlopig is het rustig en heerlijk herfstweer!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.