Herfstvakantie 2018 dag 6

Buien over het Slotermeer.

Woensdag 24 oktober 2018:

  • Woudsend – Lemmer 9,5 mijl, 1075 mijl totaal
  • Vertrek 1100, aankomst 1330 uur
  • Wind: NW 5, in buien 6 Bft.
  • Weer: eerst een enkele bui, later droog met felle opklaringen, 13 graden.

De dag begon grauw en kil met motregen en fluitende wind. Dan heb je weinig zin je warme bed uit te komen!  Na een tijdje kwamen er wat opklaringen over en om 11 uur vertrokken we met een pittige achterlijke wind. Voor de brug van Woudsend moesten we even wachten want hij werd “ontsmeerd”: er dropen dikke klodders vet uit de brug over de onschuldige voorbijgangers en dat kan natuurlijk niet. Met drie man stonden ze vuile handen te maken… Eenmaal erdoor voeren we langs de oude houtmolen en kwam de eerste bui ons achterop.

Er zat meer wind dan regen in en alleen op de kluiver vlogen we met 6 knopen over het Slotermeer. We konden vlot door de brug bij Sloten (daar moeten we toch echt ook eens aanleggen, het ligt altijd halverwege de route) en via het Brandermar naar de Grote Brekken. We konden het helemaal zeilen tot op de Zijlroede van Lemmer. We hebben een lekker plekje in de stadshaven, waar het nog heerlijk lezen was in de kuip uit de wind met de zon erop!

We brachten de hoezen van de voorzeilen naar zeilmakerij de Vries. Het UV licht van zeven seizoenen heeft ze tot op de draad versleten. De Vries maakt nieuwe hoezen van een soepel en UV-bestendig materiaal en met een beter sluitsysteem. Ze hebben eerder goed werk voor ons verricht, dus we kijken er naar uit! Als we thuis zijn, halen we de zeilen eraf, dus die hoezen kunnen we even missen. Kort tochtje maar een prima dagje zo!

 

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.