Herfstvakantie 2018 dag 10

Zondag 28 okt 2018:

  • Lelystad – Naarden, 19 mijl, 1141 mijl totaal
  • Vertrek: 0945, aankomst 1340
  • Wind: NO 3 toenemend 5 Bft.
  • Weer: Zonnig, koud, 6 graden

Toen we opstonden was het welgeteld 2 graden buiten en 8 graden binnen. Gauw de hete lucht verwarming aan! Goed ingepakt vertrokken we met lichte wind, die gedurende de ochtend gestaag toenam tot een goede vijf.

Uiteindelijk gingen we met 5,5-6 knopen vaart langs de Oostvaardersdijk, pal voor de wind met de kluiver op de uithouder te loevert. Gaandeweg namen de golven natuurlijk ook toe, dus het was zaak goed te sturen om een ongewilde gijp te voorkomen. Na Pampushaven konden we iets oploeven en ging de uithouder eraf.

Traditioneel op de laatste zondag van de herfstvakantie was op het zuidelijke Markermeer de race van de platbodems aan de gang en we  moesten met de harde wind nog goed opletten dat we geen van die grote jongens in de weg voeren. De polaire lucht was behalve koud ook kraakhelder en het zicht was dan ook fenomenaal.

Aangekomen in de thuishaven was het opruimen, inpakken en de voorzeilen strijken (we hebben immers even geen hoezen meer). Er staan al heel wat boten op de kant en overal zag je mensen met zeilzakken en matrassen sjouwen. Wat fijn dat we dit weekje nog hebben kunnen toevoegen aan ons zeilseizoen 2018, dat bij deze afgesloten is.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.