Mooi weer: schoonmaken, poetsen, verven!

Maandag 25 februari 2019:

Weer: zonnig, 18 graden, vrijwel geen wind

Het is absurd warm voor eind februari, maar je hoort ons niet klagen! Gisteren gingen we met de schoonmaak spullen naar de boot. Ik haalde de algen van de houten stootrand terwijl Gonnie met het RVS aan de slag ging. En we maakten de romp schoon.

Vandaag kocht ik me arm bij de watersportwinkel aan antifouling en andere verfspullen. Ik haalde met een magisch (en peperduur) goedje de kalkaanslag van de voorheen witte waterlijn. Goed afspoelen, nat schuren, opnieuw afspoelen, drogen, ontvetten en afplakken. Morgen de eerste laag erop.

En ik mocht de machine van de buurman gebruiken om de schroef te polijsten! Hij glimt je tegemoet.

Morgen gaan we de romp in de was zetten nadat we enkele kleine krasjes weggepolijst hebben en ga ik de rot klus beginnen van het onderwaterschip in de antifouling zetten. Met een beetje geluk is de boot deze week vaarklaar voor het seizoen! Zouden ze al kranen deze week????

2 gedachten over “Mooi weer: schoonmaken, poetsen, verven!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.