Te water

Vrijdag 8 maart 2019

Weer: halfbewolkt, ’s ochtends nog een bui, 11 graden, wind: ZW4

De Jan-van-gent ligt weer in zijn natuurlijke omgeving: het water. Vanochtend heeft hij een uur in de kraan gehangen om het midzwaard te kunnen behandelen met antifouling. De havenmeesters vonden het allemaal prima, erg druk was het nog niet. Zij gingen binnen lekker vlaai eten, terwijl er natuurlijk net toen een bui moest overkomen, maar onder de boot bleef het droog. Helaas had ik boven niet de deurtjes dichtgedaan, dus dat was dweilen later… Daarna in het water en alles controleren op waterdichtheid. Alles okee.

De motor sloeg zoals gebruikelijk -ook na 4 maanden stilstand- direct aan en met een forse wind voer ik naar onze ligplaats. Aanleggen in je eentje is dan net ietsje ingewikkelder met die wind van opzij, maar met enig beleid kwam alles goed.

Na de boterhammen (lekker binnen met de kachel aan!) was het poetsen geblazen. Man wat wordt die boot smerig tijdens de winter! Met waterspuit en borstel ging ik de algen te lijf. Het lijkt wel of het vuil zich van de boot naar jou wil verplaatsen… Maar je hebt wel eer van je werk. Hij ziet er weer een heel stuk beter uit. We moeten het nog wel een keer dunnetjes overdoen en alles in de was zetten, net als de romp. Komt nog wel.

En binnen alles nog inrichten. Maar……. vaarseizoen 2019 is begonnen!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.