Dag 1: Naarden – Amsterdam

Zeiltocht UK 2014 - 04Dinsdag 8 april 2014:

  • Naarden – Amsterdam 14 mijl, 14  mijl totaal
  • Wind: W 6-7
  • Weer: heftige buien, 8 graden

Na een aanvankelijk heldere ochtend trok de lucht snel dicht met buienwolken en ook de wind trok flink aan. Er was een windwaarschuwing van kracht van 7 Bft voor Markermeer en IJsselmeer, en zo was het ook: onder de Hollandse brug door stond er gelijk ruim 30 knopen, en pal tegen ook! Eerst maar eens naar de watersportwinkel van George Kniest in Muiderzand, want we moesten nog nieuw noodvuurwerk hebben. Dat bleek er nog niet te zijn, overigens in heel Nederland nog niet want er schijnt maar één leverancier te zijn… Ben benieuwd of we dat nog op de kop kunnen tikken…. Toch nog even de winkel doorgelopen en dan gaat het zoals altijd: je bent zo honderd euro lichter 🙁 Het was overigens nog lastig wegkomen daar aan lagerwal in het kleine havenkommetje bij de kraan van Muiderzand…. Gewoon flink gas durven geven is dan het devies, anders wordt je direct teruggeblazen.

Vervolgens richting het IJ tegen de windkracht 7 in, op de motor dus. De brug bij Schellingwoude en de Oranjesluizen kwamen we voorspoedig door. Inmiddels hadden we al een paar heftige buien met hagel en zware windstoten doorstaan en begon de musicalvermoeidheid al weer flink toe te slaan. Een kommetje uiensoep was lekker, maar hielp niet echt tegen de kou. Kortom: we besloten te stoppen bij Marina Amsterdam, een nieuwe haven een mijl voorbij het station op het terrein van de oude NDSM werf. De Hiswa te water wordt hier tegenwoordig ook gehouden.

Zeiltocht UK 2014 - 07Niet echt wat je noemt een idyllische omgeving, maar wel lekker praktisch, zij het dat de haven totaal onbeschut ligt tegen de harde wind. Maar goed, boot aan kant, kacheltje aan en een lekker middagslaapje: ook niet te versmaden! Hoewel er nog steeds regelmatig forse hagelbuien overkwamen:

Zeiltocht UK 2014 - 10Morgen in ieder geval IJmuiden dus (dat is nog zo’n 2,5 uur varen) en als het weer meezit door naar Scheveningen, waar we dan pas laat in de middag aan komen. Maar…. het laatste dat we hebben is haast, dus we gaan het zien…

 

Eén gedachte op “Dag 1: Naarden – Amsterdam

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.