Herfstvakantie 2015 dag 3: Houtribhoek

P1020134

Dag 3: dinsdag 20 oktober 2015

  • Elburg – Houtribhoek 24 mijl, 1103 mijl totaal
  • Vertrek: 1130, aankomst 1730 uur
  • Wind: NW 2-3
  • Weer: Bewolkt, af en toe motregen ’s middags opklaringen, 10 graden

P1020139Om 0500 uur begon er zwaar vrachtverkeer langs de haven te rijden. Niet bevorderlijk voor de nachtrust. Niettemin sliepen we uit tot 0930, dus dat compenseerde weer iets!  Op de randmeren stond vrijwel geen wind en met af en toe een spatje motregen voeren we richting Roggebotsluis, waar we de middagpauze van de sluiswachter benutten om zelf ook maar te lunchen.

P1020138Eenmaal op het Ketelmeer nam de wind toe tot kracht 3 en kon er gezeild worden. De brug was net niet bezeild, maar met een slagje langs de hoogspanningsmasten kwamen we waar we wezen wilden. Intussen kwam er flink wat blauwe lucht opzetten en op het IJsselmeer brak de zon door, wat voor schitterende luchten zorgde!

P1020145Helaas viel met de zon de wind vrijwel weg en moest de motor weer aan. We liggen in de kom van de Houtribhaven, waar het nog druk wordt, want één voor één komen er solozeilers binnen, die allemaal een grote single handed meerdaagse wedstrijd zeilen.

Als je dit ziet, snap je wel waarom de Urkers tegen die windmolens zijn. Maar ja... niet bouwen is geen optie.

Als je dit ziet, snap je wel waarom de Urkers tegen die windmolens zijn. Maar ja… niet bouwen is geen optie.

Morgen trekt de ZW wind in de loop van de dag goed aan en aan het eind van de middag komt er weer regen. We gaan naar Enkhuizen of Stavoren, afhankelijk van de verwachting voor de dagen daarna.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.