Zomervakantie 2019 dag 3

Vrijdag 9 augustus 2019:

  • Stavoren regendag.
  • Wind: ZO ruimend Z 4
  • Weer: regen, eind v.d. middag opklaringen, 21 graden.

Het heeft een groot deel van de dag geregend en we hadden weinig zin daar doorheen te varen. Het was dus een luierdagje met laat opstaan, eitjes koken, lezen, tukje doen en toen het iets langer droog was boodschappen.  Bovenstaande foto is van gisteravond, toen een rug van hoge druk passeerde. Vandaag zag het er heel anders uit!

Gedurende de dag kwamen er steeds meer Skûtsjes binnen varen van het IFKS, dat eigenlijk morgen in Hindeloopen van start zou gaan. Vanwege de storm, die morgen verwacht wordt, zijn de wedstrijden aldaar afgelast (maar niet de feesten natuurlijk!) en varen de schepen alvast naar Stavoren voor zondag. Hoewel de wedstrijden waarschijnlijk niet op het IJsselmeer maar op de Fluessen gehouden zullen worden, omdat het ook zondag nog heel pittig waait.

Aan het eind van de middag werd het droog, klaarde het op en steeg de temperatuur met de zuidenwind aanmerkelijk, zoals gebruikelijk bij een warmtefront. De luchtdruk is stevig gezakt, dus echt stabiel is het niet, getuige de vele wolkenluchten over het IJsselmeer, met nog steeds buien erin.

Morgen in de loop van de vroege ochtend gaat de ZW wind sterk toenemen tot windkracht 8 met zware windstoten. Wij blijven dus liggen, want zelfs op de Fluessen wordt het dik windkracht 7. En met ons waarschijnlijk ook alle andere boten. Morgen dus hopelijk foto’s van een spectaculair IJsselmeer!

1 gedachte op “Zomervakantie 2019 dag 3

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.