Herfstvakantie 2019 dag 1

Voorlopig voor de laatste keer onder de Hollandse brug door.

Zaterdag 19 oktober 2019:

  • Naarden – Enkhuizen 26 mijl, 736 mijl totaal
  • Vertrek 1015, aankomst 1600 uur.
  • Wind: ZZW 4-5
  • Weer: voor vertrek lichte regen, daarna droog, in de middag wat zon, 13 graden.

We sliepen vannacht op de boot. Bij het wakker worden zag het beeld op buienradar er beroerd uit en ging het dan ook prompt licht regenen. De wind was nog steeds fors. Gelukkig werd het om 1000 uur droog en dat bleef het ook. We namen afscheid van jachthaven Naarden en vertrokken voor voorlopig de laatste keer via de overbekende route onder de Hollandse brug. Ten oosten trok het regengebied weg en voorbij Amsterdam zagen we de buienlijn langs de kust voorbij trekken. Op het Markermeer scheen een waterig zonnetje.

Het fontijnkruid is al naar de bodem gezakt, maar we haalden het zwaard een stukje op omdat het Markermeer al op winterpeil staat. 30 cm lager dan het zomerpeil. Plat voor het lapje met de kluiver op de uithouder maakten we mooie vaart, in rechte lijn naar Enkhuizen.

Typisch herfstlicht over het Markermeer

De wind nam wat af naar 3 Bft en nam 4 mijl voor Enkhuizen weer toe tot een goede vijf Bft. We konden zo de sluis van het aquaduct in varen. De wind was 5 Bft recht van achteren, maar we deden dat ook al met een dikke 7 Bft dus dit was een peuleschil.

Deze foto nam ik al veel vaker, maar we zullen hier de komende tijd veel minder vaak langs varen.

Al met al een perfecte start van de herfstvakantie, waarin we de boot definitief naar zijn nieuwe ligplaats in Woudsend varen. Lekker uit eten bij de Mastenbar hoort er ook bij. Aangezien we aan het eind van de week niet weer helemaal terug naar Naarden hoeven, willen we ook nog even het wad op deze week. Morgen naar Makkum en dan naar Vlieland is het plan. Vanaf dinsdag wordt het weer aanmerkelijk beter, dus we zien er naar uit!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.