Zomervakantie 2020 dag 13

Donderdag 3 juli 2020:

  • Oostmahorn – Burdaard, 16,5 mijl, 374 mijl totaal
  • Vertrek 1015, aankomt 1600 uur.
  • Wind: ZW 2
  • Weer: zonnig, sluierbewolking, 20 graden

Prachtig weer vandaag, zij het met wat sluierbewolking. Heel weinig wind, dus op de motor via Dokkumer Nieuwe Zijlen en Dokkum en naar Burdaard. Het was minder druk dan verwacht. We konden zo door de sluis bij Dokkumer Nieuwe Zijlen en zo ook door Dokkum. Daar waren zelfs nog plekjes aan de steiger vrij.

Het is een mooie tocht door het Noord-Friese gebied, maar je vaart wel een groot deel van de tijd in konvooi tussen de bruggen, waar iedereen telkens weer op iedereen moet wachten. Voortdurend opletten dus! Het solo-varen ging met dit lichte weer prima, ook in de sluis.

Burdaard is een favoriet van ons. Klein haventje (dat ook behoorlijk leeg was) met goede faciliteiten. Bij navraag bij de havenmeester bleek er zelfs een invaliden douche te zijn (wij waren de eerste gebruikers van het seizoen, dus hij maakte hem speciaal voor ons open). Verder is het een leuk, vriendelijk plaatsje met die historische molen, die over het dorp uitkijkt.

Morgen richting Leeuwarden. Als er plek is, dan leggen we daar wellicht aan voor de nacht en anders gaan we nog een stukje verder. Morgen wordt het erg warm, niet helemaal ons ding.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.