Zomervakantie 2020 dag 15

De wolkenvelden trekken weg, de avondzon breekt door.

Zaterdag 1 augustus 2020:

  • Warten – Eernewoude – Sitebuorster Ee, 10 mijl, 403 mijl totaal.
  • Vertrek 1100, aankomst 1430 uur.
  • Wind: W3
  • Weer: eerst zon, daarna wolken velden, ‘s avonds weer zon, 23 graden max.

Warten als overnachtingsplek beviel heel prima. Het warmde snel op, maar de temperaturen waren vandaag dragelijker dan gisteren, ook al omdat de zon in de loop van de dag schuil ging achter wolkenvelden.

Eernewoude is naast Heeg, Stavoren en andere plaatsen een groot Watersport centrum en het is er dan ook enorm druk, vooral met motorboten en sloepjes die de Princenhof rondvaren. We vonden een nog vrije box in de passantenhaven om boodschappen te doen in de nabijgelegen supermarkt.

Met een klein windje zeilden we de Hooidamsloot af en voeren de Ee op, langs zeilschool de Veenhoop waar ik leerde zeilen toen ik 14 was. Daar waar de Ee zich verbreedt tot een echt plas vonden we een lege marboei waar we niet zonder moeite aanlegden: de boot dreef over de boei heen waardoor de lijn zich er omheen wikkelde. Afijn, het kwam goed.

We hadden een rustige, bewolkte middag waar de wind nog even aantrok naar 4 Bft. Na het avondeten brak de zon weer door en nam de wind af. Het werd rustig op het water, een lekker avondje dus.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.