Meivakantie 2021 dag 3

Zondag 25 april 2021:

  • Kalde Mage – Makkum marina, 20 mijl, 58 mijl totaal
  • Vertrek: 1000, 1300 door brug Nijezijl, aankomst 1600 uur.
  • Wind: NNO 3, later af en toe 4.
  • Weer: grijs en koud, later in de middag enkele opklaringen, 8 graden

Toen we wakker werden was het grijs en kil. Gauw de kachel aan! Na een zondags ontbijt met roerei (dat eten we alleen op de boot om onduidelijke reden) vertrokken we op zeil met een lichte achterlijke wind richting Sneek.

Toen we in de Houkesloot in de bebouwing kwamen moest de motor aan. We gingen vlot door de drie bruggen in Sneek en Bakboord uit richting IJlst. Daar kon het zeil er weer even op. Bij de draaibrug en spoorbrug bij Nijezijl moesten we wachten vanwege de middag sluiting en dat kwam goed uit want we waren aan lunch toe.

Via de oude Wimerts ging het richting Bolsward, helaas net niet bezeild. Dat lukte wel in het van Panhuys kanaal. Het is rustig, de gepensioneerde brugwachters vervelen zich en zitten op hun telefoon. Een toevallige voorbijganger tikte op zijn ruitje, je zag de man opschrikken 🙂

We gingen vlot door het stadje Makkum en de minuscule sluis en vulden bij Marina Makkum de jerrycans met GTL. Even dacht ik dat ze het niet meer verkochten: de groene vlag en container met beeldmerk waren weg. Gelukkig werd de schone synthetische diesel nu geleverd via een standaard pomp.

Inmiddels was de lucht aardig opengetrokken en zag het er allemaal een stuk vrolijker uit dan vanochtend. Een echte douche is ook wel weer eens lekker!

Morgen vroeg uit de veren, want dan gaan we met het ochtend tij naar Harlingen.

1 gedachte op “Meivakantie 2021 dag 3

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.