Meivakantie 2021 dag 6

Tussen de twee witte boten in zie je de donkergroene romp van de North Beach 24 “Parel” van Jur en Margaretha.

Woensdag 28 april 2021

  • Rustdag Vlieland
  • Wind: ONO 3 toenemend NO 5.
  • Weer: zonnig, 12 graden

Het was een schitterende dag vandaag, zij het niet al te warm met 12 graden. Vanochtend deden we op ons gemak wat klusjes en kwam Jur een praatje maken. Na de lunch haalde ik de fietsjes tevoorschijn, die vorig jaar nauwelijks gebruikt waren. We fietsen een stuk langs het wad en via de duinen naar het strand.

In het dorp was het een gezellige boel met de terrassen die vandaag voor het eerst weer open mochten. Er werd vooral veel gegeten! Na de boodschappen in de vernieuwde Spar fietsten we nog even naar het havenhoofd, waar een geladen zandschip achteruit de haven verliet. Een waar stukje stuurmanskunst om met 5 Bft tegen stroom eerst de neer vlak voor de havenmond en vervolgens een stevig doorstaande ebstroom met dit lange schip het hoofd te bieden. En dat zonder het remmingwerk in de nauwe mond te raken!

En toen was het respectievelijk tijd voor een boek in de kuip, een borrel in de kuip en het koken in de kombuis. Lekker dagje! Morgen beduidend slechter weer, we hopen dat het meevalt met de regen. Vrijdag gaan we weer verder.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.