Meivakantie 2021 dag 8

Vrijdag 30 april 2021:

  • Vlieland – Terschelling 7 mijl, 93 mijl totaal
  • Vertrek 1130 (HW Terschelling -1), aankomst 1245 uur (HW + 0’10)
  • Wind: N 2
  • Weer: half bewolkt, 9 graden

Vandaag een rustig tochtje van Vlieland via het Schuitengat naar Terschelling met zo goed als geen wind. Vanochtend nog wat klusjes, zoals al het zand, dat met de stevige wind van de afgelopen dagen aan boord was gewaaid, afspoelen.

Verder een prima tochtje op de motor langs de Richel en door het Schuitengat, dat dieper was dan verwacht op grond van wat QuickTide voorspelde.

In de haven van Terschelling was het nog rustig. Normaal zie je hier rond deze tijd al veel charters, maar die schippers zitten op een houtje te bijten of hun schip voor de zoveelste keer te verven. Ook een sector die het zwaar heeft.

We voeren langs de oude reddingsboot en de betonningsdienst van Rijkswaterstaat naar de behoorlijk lege marina.

Verder hadden we een rustige middag, met boodschappen, matige douches, lezen, borrel en koken. Of en toe viel er een spat regen uit een verpieterd frontje, maar veel was het niet. Morgen terug naar de vaste wal. Er wacht ons nog een wisselvallige week met vooral dinsdag regen en harde wind. Maar dat mag de pret niet drukken!

2 gedachten over “Meivakantie 2021 dag 8

  1. Marianne

    Beste Joost, leuk blog wat we met plezier volgen. Hebben wat technische vragen, via welk medium kan ik die het beste aan je stellen?

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.