Meivakantie 2021 dag 10

Zondag 2 mei 2021:

  • Makkum – Stavoren – Nije Kruispolle 20 mijl, 138 mijl totaal
  • Vertrek 1030, aankomst 1500 uur
  • Wind: NW 4-5
  • Weer: half bewolkt, spatje regen, 8 graden

De supermarkt bij Marina Makkum is aanzienlijk uitgebreid en vernieuwd, dus daar konden we goed boodschappen doen (hoewel -uiteraard- duur). We vertrokken met koud maar zonnig weer, met af en toe een minuscuul buitje. Op het IJselmeer stond de beruchte deining goed door. We waren het niet meer gewend: vorig seizoen hebben we maar weinig op het IJsselmeer gevaren. De zeegang op het wad is -ook met harde wind- veel prettiger.

Dat nam niet weg dat het lekker zeilen was, met achterlijke wind op de kluiver. We schutten vlot door de sluis van Stavoren en zeilden beduidend rustiger het Johan Friso kanaal af.

De Nije Kruispolle bood een rustige plek voor de nacht met slechts enkele andere boten. Typische Hollandse luchten maakten een mooi plaatje. Er wachtte nog een klus: Je gelooft het niet maar de deksel van de bakboord bakskist was losgeraakt. Nadere inspectie bracht aan het licht het hij slechts met 4 mini schroefjes bevestigd was…. Ik bevestigde hem opnieuw met 2 componenten lijm en 8 dubbel zo grote schroeven en dekte de schroefgaten met teak proppen af. Nu goed laten uitharden (dat gaat langzaam met deze lage temperaturen!) en dan morgen verder afwerken.

Inmiddels is de wind wat gaan liggen. Vannacht krimpt hij naar ZW als voorbode van een gemene depressie die dinsdag regen en vooral veel wind brengt. We blijven dan een dagje liggen in Grou is het plan. Het was een lekkere zeildag vandaag!

1 gedachte op “Meivakantie 2021 dag 10

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.