Meivakantie 2021 dag 11

Maandag 3 mei 2021:

  • Nije Kruispolle – Grou, 18 mijl, 156 mijl totaal
  • Vertrek 1000, aankomst 1500 uur
  • Wind: ZW 3-4 toenemend 4-5
  • Weer: zwaar bewolkt, af en toe zon, 12 graden

De ZW wind bracht vandaag gelijk iets hogere temperaturen. Vannacht en vanochtend vroeg regende het en de ochtendlucht was erg vochtig. Bij het vertrek werd het droog en piepte de zon af en toe door het zware wolkendek (zie foto). Vannacht en morgen komt een gemene depressie over Engeland naar de Noordzee zetten met veel wind en regen. Daarom besloten we naar Grou te gaan om de ellende daar morgen uit te zitten. Het werd een heerlijk zeildagje. Behalve dan dat de vuil watertank vol was en niet wilde leeglopen. In de passanten haven van Heeg pompten we hem leeg, maar ik ben er niet zeker van of de verstopping nu ook opgeheven is. We maken er de komende dagen spaarzaam gebruik van.

De hele tocht was bezeild, dus wat dat betreft was het een lekker dagje. Achterlijk windje, rustig op de kluiver. Gedurende de dag ging het wel steeds harder waaien. Het aanleggend aan de wachtsteiger voor de spoorbrug van Grou met 20 knopen wind van achteren was wel een uitdaging. Eenmaal in Grou ging de wind vrijwel liggen en het bleef droog tot een buitje rond etenstijd.

Ik werkte de bakskist reparatie (zie gisteren) verder af en liep een rondje centrum op zoek naar kwasten. Het is en blijft een pittoresk stadje.

We liggen in een lege passantenhaven aan een leeg Pikmeer (het Sneekermeer was ook al zo leeg). We zijn met de Jan-van-gent nu aan het 10e seizoen bezig en merken dat ze aan serieus onderhoud toe is. Dat betekent waarschijnlijk komende winter in een loods bij een bedrijf die de werkzaamheden kan uitvoeren. De komende maanden gaan we ons oriënteren wie dit het beste kan doen.

Vannacht gaat het spoken en morgen blijft dat de hele dag zo. Dus we blijven hier in Grou. Jammer dat we nog niet uit eten kunnen en terrassen weer wordt het ook niet echt. Maar dat mag de pret niet drukken. We vermaken ons prima met uitslapen, lezen, loopje enzovoort!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.