Meivakantie 2021 dag 13-14

Woensdag 5 mei en donderdag 6 mei 2021:

  • 5 mei: havendag Grou: WNW6, veel buien, 8 graden max.
  • 6 mei: Grou – Langweer 13 mijl, 169 mijl totaal
  • Vertrek 1100, aankomst 1415 uur
  • Wind: WZW 2
  • Weer: wisselend bewolkt, zon en veel buien, 8 graden, in een bui 5 graden.

Gisteren, Bevrijdingsdag, was het weer nog bar en boos. Wind, buien, koud. Nog maar een havendagje dus. Jammer dat we nog niet uit eten konden en terrasweer was het ook niet echt. Tenzij je het leuk vindt als de slagroom van je appelgebak waait.

De kerk van Grou is in verschillende tijdsperiodes gebouwd / herbouwd / verbouwd. Dat zie je goed aan de verschillende stijlen en steensoorten. Het oudste deel stamt uit de 13e eeuw.

Vandaag, donderdag 6 mei, was van de trits koud, buien en wind de derde factor minimaal geworden, dus was het varen geblazen. Tijdens de korte tocht naar Langweer hadden we best aardig weer met flink wat zon, terwijl de buien langs ons heen dreven.

We lieten Grou achter ons en voeren langs zeilschool Pean naar Akkrum alwaar de spoorbrug direct draaide.

Een spiegelglad Pikmeer.
Piepkleine ganzenkuikentjes in de wei.

Naarmate we verder kwamen nam de bewolking toe en richting Langweer kregen we wat spetters, maar in het algemeen kwamen we droog over.

Eenmaal in de passantenhaven aangekomen kwam de ene na de andere bui over (zonder wind erin vandaag, in tegenstelling tot de dagen hiervoor), maar toen stond de kachel al weer aan en de Schipperbitter op tafel. De komende dagen blijft het onbestendig weer, maar het wordt wel minder koud.

1 gedachte op “Meivakantie 2021 dag 13-14

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.