Meivakantie 2021 dag 15

Vrijdag 7 mei 2021

  • Langweer – Lemmer 10 mijl, 179 mijl totaal
  • Vertrek 1040, aankomst 1300 uur
  • Wind WNW 4
  • Weer: zonnig en stapelwolken, 8 graden

Kort maar lekker tochtje vandaag, volledig bezeild. Het was vriendelijk weer met goede wind en dus ging het met volledig tuig over het. Koevoordermeer, de zeilen neer voor de Spannenburg brug, daarna weer op en over de Grote Brekken naar Lemmer.

We liggen prima in het stadje en de pizza’s van La Gondola smaakten als altijd verrukkelijk. Ondanks de kou en de forse wind zaten de terrassen vol. Complete maaltijden werden geserveerd terwijl de frietjes van de borden geblazen werden. Toeristen flaneren heen en weer en de straten worden steeds voller met flutwinkeltjes vol nutteloze spullen, Chinese kleding en andere zaken die men op vakantie koopt zonder ze nodig te hebben. Ook de watersportwinkel ligt vol met die prullen. Gelukkig is er een nieuwe watersportwinkel met wel echte bootspullen, maar die lijkt nog in opbouw/inrichting, want het is er nog een grote zooi. Maar ze hebben wel veel.

Morgen draait de wind naar zuid tussen een depressie boven Engeland en hoge druk op het continent. Er komt warme lucht aan, maar eerst moet er morgen een warmtefront over met regen. Dus we vertrekken morgen niet te laat om op een plekje te liggen als de regen komt. Zondag wordt dan een heel warme dag, waarna het bij de depressie horende koufront maandag met buien en onweer de warme lucht weer verdrijft.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.