Meivakantie 2021 dag 17

Zondag 9 mei 2021:

  • Grote Gaastmeer – Woudsend, 6 mijl, 199 mijl totaal
  • Vertrek: 1130, aankomst 1300 uur
  • Wind: ZO 2-3
  • Weer: heftige onweersbuien, temperatuur oplopend naar 23 graden.

De ochtend begon stralend met een graad of 12, maar al snel dienden zich zwarte luchten aan de horizon aan en rommelde het in de verte. Warme onderlaag, koude bovenlaag. Als de lucht zo verdeeld is krijg je dat.

De buien schoven ten zuiden en ten noorden van ons langs en wij hadden geluk want we kregen slechts een klein staartje regen mee. Nu hebben we gisteren ook wel ruim voldoende daarvan gehad.

Toen de eerste buienlijn over was vertrokken we met lichte wind, een zonnetje en een snel oplopende temperatuur. Op het Heegermeer was het nog goed zeilen. Dat dachten meer mensen! Eenmaal terug in Woudsend was het inpakken geblazen en wegwezen. De tweede, fellere, buienlijn bleef achter ons, maar we hadden medelijden met al die mensen in open bootjes op het water. We kijken terug op een koude, maar fijne en relaxte meivakantie! Gelukkig is het volgend weekend al weer Hemelvaart, dan ga ik een aantal dagen solo zeilen.

Deze buienlijn trok over de wadden. Daar hebben ze het goed voor de kiezen gehad!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.