Solo zeilen dag 1

Woensdag 12 mei 2021

  • Woudsend – Marboei bij Heeg, 2 mijl, 201 mijl totaal.
  • Vertrek 1900, aankomst 1930 uur
  • Wind: NW2
  • Weer: zonnig, 14 graden

Dit Hemelvaart weekend ga ik solozeilen. Na een best wel lange werkdag met een nieuwe en mooie opdracht vanuit school was het nog een flink eind rijden. Met files want tja, er zijn natuurlijk meer mensen die er op uit trekken. Dus was ik pas na 1800 uur in Woudsend en moest ik eerst ook nog naar de Spar voor boodschappen.

Maakt niet uit, de boot was snel vaarklaar en via de Rakken voer ik naar de mooi gelegen meerboeien bij Heeg. Het Marrekrite plekje bij de Rakken en het eiland bij Heeg liggen al aardig vol, dus lekker rustig aan de boei is wel zo fijn. Je hebt gelijk meer natuurgevoel en de vogels fluiten dat het een lust heeft. In de nabij gelegen polder huist een groep Grutto’s en het geluid van deze bedreigde vogelsoort is nonstop te horen. Heerlijk!

Het wordt geen superweer de komende dagen maar de temperaturen zijn heel redelijk en met rustig weer kun je nog tot laat buiten zitten. De wind houdt zich koest en de avond luchten zijn schitterend.

1 gedachte op “Solo zeilen dag 1

  1. Albert

    Hoi Joost, wij liggen aan de Gudzekop, heerlijk. Morgen gaan we naar Woudsend jachthaven. Misschien hebben we nog een rendez vous. We blijven nog een dag of 6 zeilen. Groet Ineke en Ap

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.