Solo zeilen dag 2

Donderdag 13 mei 2021:

  • Marboei Heeg – Workum – Stavoren 16 mijl, 217 mijl totaal
  • Vertrek 0930, aankomst 1600 uur
  • Wind: NO 2-3
  • Weer: zonnig, 15 graden

Na een goede nachtrust vertrok ik op zeil in licht weer. Over het Heegermeer richting Workum met een zacht gangetje. Bij de afslag naar de Aldegeaster Brekken streek ik het grootzeil, want in de smalle vaart voor de spoorbrug is dat lastig in je eentje.

De spoorbrug stond open en ook de Sudergoabregge draaide direct. Ik hield in Workum eetpauze, want tussen 1200-1300 draaien de bruggen snaar niet. Tevens deed ik nog wat boodschappen, die ik gisteren in de haast vergeten was. Vooral de gezonde dingen als groente en fruit. Shame on me!

Het oude traditionele werfje bij de sluis van Workum

Ik ging vlot door de sluis op het het IJsselmeer gingen de zeilen omhoog. Het was pal voor de (zwakke) wind, dus de kluiver ging te loevert met de uithouder erop.

Beetje vertekende foto vanwege de groothoek….

Zelfs bij windkracht 2-3 van achteren is de golfslag op het IJsselmeer onaangenaam. Langzaam doch gestaag kwam het havenhoofd van Stavoren in zicht. Overal waren zeil scholen met Optimistjes en andere kleine bootjes actief. Ik moest nog goed uitkijken waar ik voer…

Ook de sluis in Stavoren stond open voor me en ik vond een mooi plekje aan de Schans. Echt een lekker zeildagje dat uiteraard besloten werd met een dijkwandeling, alwaar vele jonge lammetjes te bewonderen waren.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.