Solo zeilen dag 3

Vrijdag 14 mei:

  • Stavoren – Lemmer buitenom, Groote Brekken, 19 mijl, 236 mijl totaal.
  • Vertrek 0950, aankomst 1545 uur.
  • Wind: NNW 2-3, later geen.
  • Weer: bewolkt, spatje regen, later wat zon, 11 graden

Vanochtend nog even een boodschapje doen en daarna door de sluis het IJsselmeer op. Er stond een zeer licht windje tussen de 5-7 knopen. Met gemiddeld 3 knopen vaart ging het om het Vrouwenzand heen richting Lemmer. De “Skyline” van Enkhuizen (zie bovenste foto) ten zuiden van ons verdween langzaam uit het zicht.

Nabij de klif van Oudemirdum (zie foto) viel de wind volledig weg en in no time zat de boot vol met duizenden mugjes. Ze steken niet maar kriebelen wel. Ik was iets te laat met de kajuit deurtjes dicht doen, dus binnen zaten ze ook. Stom.

Voorbij de rijen windmolens ging het en zonder problemen door de Prinses Margrietsluis. Ik wilde een Marboei oppikken in de Groote Brekken, maar die waren helaas bezet. Daarom legde ik aan bij het eilandje aan de noordzijde van de Brekken, waar later een hele vloot Valkjes aankwam om lekker primitief te kamperen.

NB de stofzuiger deed goede dienst om de muggen binnen te verwijderen. Buiten moest ik het hele gangboord schrobben, want dat lag vol muggen….. Nou ja, heb ik ook nog wat beweging. Lekker zeildagje, maar wat somber door de grijsheid. Het weekend wordt wisselvallig, maar goed, we zullen zien. Het is sowieso heerlijk op de boot!

1 gedachte op “Solo zeilen dag 3

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.