Zomervakantie 2021 dag 2

Zondag 18 juli 2021:

  • Stavoren – Harlingen, 23 mijl, 399 mijl totaal
  • Vertrek 0900, aankomst 1500 uur.
  • Wind: WNW 3-4, op het wad NNW 4
  • Weer: zonnig, 20 graden

We stonden niet te laat op om voor HW in Harlingen te zijn. Met een heerlijke wind en een knik in de schoot zeilden we naar Makkum, waar we even naar binnen gingen om GTL (schone diesel) te tanken. Sinds het tankstation in Stavoren zelfbediening is, vinden minder sociaal ingestelde bootslui het blijkbaar normaal de kade aldaar als overnachtingsplek te misbruiken, daarmee het tanken onmogelijk makend.

Na het tanken konden we vlot door de sluis van Kornwerderzand. Op het wad gekomen was de wind inmiddels naar NNW gedraaid en toegenomen tot een dikke vier, zodat we zeilend aan de wind 20 knopen op de boeg hadden. Het eerst stuk was nog te bezeilen, maar vanaf het hoekje in de Boontjes, waar de koers N wordt, was het motor zeilen. Wind tegen stroom, dus een steile zeegang, zodat de boot geheel onder het zout kwam.

In de Noorderhaven was nog voldoende plek, we liggen als 2e boot aan een Bavaria aan de kade. Morgen houden we een rustdagje. Eerst maar eens goed bijslapen en lekker uit eten! En dan het wad op, want het weer blijft voorlopig prima met NW wind. Heel geschikt om onder de eilanden droog te vallen.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.