Zomervakantie 2021 dag 3

Maandag 19 juli 2021:

  • Rustdag Harlingen
  • Wind: N3
  • Weer: licht bewolkt, 20 graden

We waren toe aan een rustdagje, met uitslapen, een laat ontbijt, lekker een boekje in de kuip. Zo’n dagje dus. Dat lukte heel goed met uitzondering van het begin. Om 0500 uur was het HW en dus dacht een flink deel van de haven bij de eerste brug opening om 0600 uur naar Terschelling of Vlieland te vertrekken met veel motor lawaai en diesel dampen in de haven. Om half zeven lichting twee en om zeven uur de rest. Gonnie sliep er doorheen, maar ik werd er wakker van.

Toen we om acht uur opstonden, was de haven dan ook al behoorlijk leeg en -wonder boven wonder in het hoogseizoen- was er een box vrijgekomen. Wij er gelijk in en de rest van de dag konden we in alle rust kijken naar het gedoe in de Noorderhaven. Nu in de avond ligt hij alweer goed vol.

We maakten een wandeling langs de singel en over de hoge oude vestingwallen, door de Engelse tuin en gingen ‘s avonds lekker uit eten in het Havenmantsje.

Avondlicht over de Zuiderhaven

Morgen is er onderhoud aan de Sasbrug en wordt hij slechts sporadisch bediend. We staan dus vroeg op en gaan voor 0700 uur -voor de werkzaamheden beginnen- er doorheen. Dat gaan vast meer mensen doen! Het plan is om dan met rustig weer aan de oostzijde van Terschelling op de Koffieboonplaat droog te vallen.

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.