Zomervakantie 2021 dag 6

Donderdag 22 juli 2021:

  • Ameland fietsen
  • Wind: N2-3
  • Weer: zonnig, 18 graden

We hebben een lange nacht gemaakt. Daar waren we ook echt aan toe! De ochtend ging op aan een laat ontbijt, lezen/koffie in de kuip en boodschappen doen.

Na de lunch fietsten we naar het strand en vandaar over het pad door de duinen naar Ballum. Opvallend is dat deze route veel vlakker is dan vergelijkbare duinpaden op Vlieland of Schiermonnikoog. De zon scheen ongemeen fel en we hadden ons goed ingesmeerd.

In Ballum waren we toe aan een versnapering. Ik bestelde een coup “Chaos”, zo op het oog een normale sorbet. En zo zag het er ook uit toen het gebracht werd. “Er mist nog één ding”, zei de jonge ober met een big smile, “de chaos”. En hij keerde de coup met een klap om op een bord, zodat ik een sorbet “upside down” had. Hij smaakte er niet minder om en de vruchten waren alle vers. Dat heb je ook niet overal.

Langs de karakteristieke dorpstoren fietsten we verder naar de Ballumer bocht, met op de dijk een beeld van twee dijkwachten, die in storm de dijk inspecteerden. En verdere over de dijk langs het drooggevallen wad (in de Ballumer bocht zeer slijkig) terug naar de haven. Lekker dagje zo! Morgen weer varen!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.