Zomervakantie 2021 dag 17

Wedstrijdzeilen op het Sneekermeer bij 5-6 Bft.

Zondag 8 augustus 2021

  • Langweer – Rengerspolle (Alde Feanen) 15 mijl, 539 mijl totaal
  • Vertrek 1020, aankomst 1415 uur
  • Wind: ZW 5-6
  • Weer: buien, 17 graden

Na een regenachtige nacht, waarin we sliepen als een blok, scheen er een waterig zonnetje vanochtend. We wilden graag zeilen dus vertrokken richting Grouw. Eerst op de kluiver, maar toen de wind verder toenam alleen op de stagfok. Dat ging nog hard genoeg.

Onderweg kregen we de nodige buien en het manoeuvreren bij de bruggen met de harde achterlijke wind was niet altijd makkelijk, maar het was fijn zeilen. Via het Sneekermeer, waar volop wedstrijden gezeild werden, de Zandsloot, Akkrum en Grouw ging het richting Alde Feanen, waar we een beschut plekje in de natuur vonden. De middag verliep verder droog, zodat we lekker buiten konden zitten. De wind blijft stevig, maar in de beschutting van de buiskap is het prima uit te houden.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.