Zomervakantie 2021 dag 20

Woensdag 11 augustus 2021:

  • Eernewoude – Saltpoel 13 mijl, 554,5 mijl totaal
  • Vertrek 1130, aankomst 1500 uur
  • Wind: ZW2-3
  • Weer: zonnig, 21 graden

Eindelijk weer eens een dag met heerlijk weer! We deden de boodschappen, tankten water en GTL (diesel) en vertrokken niet te vroeg. Wegens de zwakke tegenwind was het motoren door de Friese kanalen, maar het Friese landschap verveelt nooit.

We gingen via de Peanster Ee naar Akkrum, door de spoorbrug en via de Heerenzijlbrug naar de Terkapelster Poelen waar we voor anker gingen. Eerst was het nog druk met bootjes, maar naarmate de tijd vorderde werd het rustiger terwijl de wind ruimde en afnam.

De North Beach 24 Parel kwam nog langs, op weg naar de Gudzekop. Morgen treffen we de opvarenden Jur en Margaretha samen met zeilvrienden Ap & Ineke in Woudsend. Leuk!

We maken ons op voor een heldere nacht en hopen op vuurwerk: De meteorenzwerm de Perseïden is deze dagen in augustus altijd op zijn hevigst. Vrijdag nacht is het maximum, maar vannacht vallen er vast ook al een aantal. Bovendien zijn we op een plek zonder omgevingslicht, dus de sterrenhemel is sowieso mooi!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.