Zomervakantie 2021 dag 23

Zaterdag 14 augustus 2021:

  • Grote Gaastmeer – Makkum, 11 mijl, 583,5 mijl totaal
  • Vertrek 1045, aankomst 1515 uur
  • Wind: WZW 4-5
  • Weer: bewolkt, later zonnig, 20 graden

Gisterenavond trok de lucht mooi open en rond sterrenbeeld Cassiopeia spotten we ca 10 vallende sterren van de meteorenzwerm de Perseïden. We hadden een rustige nacht aan de Marboei en werden wakker onder een bewolkte hemel. We vertrokken richting spoorbrug Workum, die openstond en zeilden over de Workumer trekvaart richting Makkum. Er stond een pittige wind, maar door de bomen langs de vaart ging het niet altijd snel. Wel werd het vrij snel zonnig, wat toch een vrolijker gezicht is.

Bij de kleine sluis van Makkum was het wachten. En omdat de brug pal over de sluis ligt, moet die tussen de schuttingen telkens even dicht om voetgangers en ander verkeer door te laten. Kortom, dat duurde even.

Maar dat was geen straf in het zonovergoten historische centrum van het stadje.

In de jachthaven was het vol en druk. Net toen we rond 1900 aan het koken waren kwam de havenmeester schuchter vragen of we alsjeblieft 2 boxen wilden opschuiven, want de vaste ligplaatshouders waren onaangekondigd een dag eerder terug gekomen. Okee dan. Hij kon er ook niks aan doen. Prettige bijkomstigheid was dat we het liggeld terug kregen. Plusje voor Marina Makkum.

Morgen niet te laat op, want we willen naar Ameland, wat een lange tocht is. We willen het zo plannen dat we precies over het Kimstergat kunnen als we daar zijn. We weten alleen niet hoe druk de sluis zal zijn, dus we nemen een ruime marge. We kunnen altijd even voor anker als we te vroeg bij de ondiepte zijn.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.