Zomervakantie 2021 dag 26

Dinsdag 17 augustus 2021:

  • Ameland
  • Wind: W5 afnemend 3-4
  • Weer: kil in de ochtend, later steeds meer zon, 17 graden

Gisteren avond is het nog enorm tekeer gegaan met heftige buien en 8 Bft. in de haven. Het is de hele nacht stevig blijven waaien, maar we hebben er niet minder om geslapen. Vanochtend was het nog druilerig en kil, maar de wind ging snel liggen en de zon piepte steeds meer door de wolken.

Eerst wachtte ons een klusje: het repareren van de neerhouder van het roer. Zondag was het touwtje gebroken toen het roer boven een plaat de bodem beroerde. Ik leende van één van de buren de bijboot, maar dat werkte niet: het bevestigingspunt zat net te diep onder water. Er zat dus niets anders op dan de zwembroek aan te trekken en te water te gaan. Toen was het nieuwe touwtje snel bevestigd. Even lekker afspoelen met de warme kuipdouche en tijd voor een tweede kopje koffie!

Er leek een heel regengebied over te komen, maar dat boog gelukkig naar het zuiden af. We hielden het dus droog en maakten ‘s middags een flinke wandeling. Er gingen veel boten weg vandaag en er kwamen er weinig aan. De haven is dus rustig.

Het aloude havenrestaurant, nou ja veredelde snackbar, Het Piratennest heeft een nieuwe eigenaar en is opgepimpt. Gelokt door een uiterst pretentieuze website gingen we er eten. Vriendelijke bediening, dat wel, maar verder een typische toeristen tent met gemiddeld eten voor astronomische prijzen in verhouding tot de kwaliteit. Lekkerbekje, frites en koolsla uit de bak van de groothandel: €20, glaasje mwah wijn €6,50. Dat weten we ook weer. Niettemin een fijn dagje. Morgen weer varen als de wind (5-6 Bft. voorspeld) niet tegenvalt.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.