Herfstvakantie 2021 dag 3

Zondag 17 oktober 2021:

  • Makkum – Harlingen, 10 mijl, 848 mijl totaal
  • Vertrek: 1300, 1345 door sluis, aankomst 1630 uur
  • Wind: ZZW 3
  • Weer: bewolkt, 13 graden

We vertrokken vrij laat in verband met het tij en besteedden de ochtend aan een klusje: het vuil- en algen vrij maken van de houten dek lijsten. Het is een nat en vies werkje maar je hebt direct eer van je werk.

Na de lunch vertrokken we naar de sluizen van Kornwerderzand, waar we direct binnen konden varen. Een uur voor LW waren we buitengaats en met weinig wind van achteren en nog wat stroom tegen haalden we gemiddeld 2,5 knoop. Maar dat gaf niets, want het was lekker relaxt zeilen over de Boontjes. De platen lagen droog en je vaart er vlak langs. Altijd een mooi gezicht.

Bij de binnenvaart van de buitenhaven van Harlingen kwam er een groot zeeschip naar buiten zetten, begeleid door een op het oog minuscule sleper. De vloeddeur van de Sasbrug ging even dicht, waarschijnlijk om eventuele zuiging voor te zijn (die overigens niet optrad).

Vakkundig werd de 180 graden bocht in de buitenhaven genomen en wij konden vlot door naar de Noorderhaven. Altijd gezellig. We gingen uit eten bij Nooitgedacht. Prima bediening en gezellige tent, maar als zoveel van dit soort restaurants hebben ze bij wat meer drukte moeite met een goede timing: d.w.z. Om alle gerechten tegelijkertijd warm op te dienen. Maar goed, het eten was lekker, voordeel van de twijfel.

De Noorderhaven is altijd pittoresk ‘s avonds. Morgen blijven we een dagje om te relaxen en nog wat klusjes te doen. We zijn graag in Harlingen.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.