Herfstvakantie 2021 dag 5

Dinsdag 19 oktober 2021:

  • Harlingen – Leeuwarden 16 mijl, 864 mijl totaal
  • Vertrek 1045, aankomst 1515 uur
  • Wind: ZZW 4
  • Weer: (mot)regen, eind vd middag opklaringen, 14 oplopend 18 graden

Vanochtend zat er een lichte miezer in de lucht, die gaande weg de dag steeds meer overging in gestage regen. Koud was het niet. Typisch het weerbeeld van een passerend warmtefront. En inderdaad liep de temperatuur gedurende de dag alleen maar verder op.

Kwart voor elf gingen de vloedeuren van de Sasbrug open en vertrokken we. Het was nevelig en het zicht slecht. We konden vlot door de Tjerk Hiddes sluizen en eenmaal voorbij de scheepsindustrie van Harlingen kon de kluiver uit. Behalve bij de bruggen was het hele van Harinxmakanaal goed bezeilbaar.

Het landschap was grijs, groen en bruin, heel erg herfst dus. Gaandeweg nam de wind iets toe en in de stromende regen legden we aan in Leeuwarden in een heel rustige Prinsentuin.

We hingen snel de doornatte zeilpakken te drogen, maar omdat het zo vochtig was ging dat niet hard. Gelukkig klaarde het vrij snel op en brak het zonnetje door. Herfstkleuren alom:

De douches in de Prinsentuin zijn uit het jaar nul en bovendien smerig. Dat kan echt niet meer, gemeente Leeuwarden! De warme namiddag maakte veel goed (18 graden inmiddels!). Lekker borrelen in de kuip alsof het zomer is!

De Prinsentuin in idyllisch herfst licht.

De komende dagen slaat het weer om: heftige buien, veel wind en lagere temperaturen. Morgen gaan we naar Grou, dan is het nog te doen (de voorspelde onweersbuien daargelaten). Donderdag wordt echt onstuimig, dus dat zal dan wel blijven liggen in Grou worden. Geen probleem, het blijft heerlijk op de boot!

1 gedachte op “Herfstvakantie 2021 dag 5

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.