Herfstvakantie 2021 dag 7

Donderdag 21 oktober 2021:

  • Regen- en verwaaidag Grou
  • Wind: WNW 5 in vlagen 6
  • Weer: veel buien, later meer opklaringen, 11 graden max

Er is vannacht en vandaag meer dan 35 mm regen gevallen. Omdat halverwege de nacht de wind draaide naar NW, was het door de open staande achter-patrijspoort en luik-op-een-kiertje fors ingeregend en was het binnen een water ballet vanochtend. Na het ontbijt spande ik een zeiltje over de giek, zodat we wel konden luchten en het vocht de boot uit stoken. Zonder dat het nog inregende.

Vanochtend waren er met de opkomende zon spectaculaire luchten boven het Pikmeer, maar het grootste deel van de dag was het grijs en regenachtig met forse windstoten, hoewel niet zo bar als vannacht.

In de loop van de middag werden de buien kleiner, de opklaringen groter en nam de wind wat af. Koud bleef het! Vanmiddag dronk ik koffie met een naar Friesland verhuisde oud-collega in het Theehuis, heel leuk om weer eens bij te praten!

Morgen varen we verder, maar wel na de lunch, als het zoveelste front voorbij is en de wind afneemt onder nadering van een uitloper van het Azoren hoog. En dat is dan de opmaat voor ons laatste zeil weekend van het seizoen, dat rustig hogedruk weer oplevert.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.