Lijken in en uit de kast.

Onze bakboord bakskist is niet standaard. Die is er op ons verzoek in gemaakt door het deksel eruit te zagen. Helaas is dat op een slechte manier gedaan zonder de zaag kanten goed met polyester laminaat af te werken. Het resultaat zie je op de foto: een totaal gedelamineerd deksel. Dat moet dus opnieuw gemaakt worden.

Ook de kuip zelf is totaal ingewaterd, waardoor het hout tussen de polyester lagen weggerot is. Een groot deel van de bakboord kuipzitting moet worden open geslepen en opnieuw opgebouwd. En je hebt geen keus: het moet gewoon gebeuren, met bijbehorende hoge kosten en vertraging.

Het tweede lijk in de kast is het voorstag. Dat was boven in de mast op een haar na gebroken. Veroorzaakt door een minder goede constructie en stroef lopende wartel van het rolzeil systeem. Bij in en uitrollen van de grote kluiver kwam er steeds een grote torsie kracht op het stag, en ja, daar kan het slecht tegen, zoals op de foto’s te zien is. Een nieuw voorstag dus. En een betere bevestiging van de vallen.

En ten derde heeft de schroefas meer speling dan goed is. Een nieuw schroefas lager en daarmee ook binnen lager wordt gemonteerd. Het vakantiegeld is daarmee ruim uitgegeven…. Maar dan hebben we wel weer een schip dat jaren meekan.

4 gedachten over “Lijken in en uit de kast.

  1. Gerard

    Pittig Joost. Ooit een artikel gelezen in een blad over zee zeilen met als subtitel : Honderdjes versnipperen onder de douche. Moet voor jullie zo wel herkenbaar zijn.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.