Polyester werk klaar!

Na en voor

Als je bovenstaande foto’s vergelijkt, dan zie je dat er het nodige werk verzet is. De polyester man heeft prima werk geleverd. Het is strak en mooi afgewerkt.

Ook het vernieuwde voordek ziet er strak uit. De kuipzitting is ingelamineerd met hard schuim maar het voordek is massief vanwege de grote krachten.

De vernieuwde delen zijn wel een vlag op een modderschuit. Dus ik heb een goede poetsmachine gekocht met toebehoren om het verweerde dek en kuip en potdeksel weer mooi te krijgen. Ik heb al kunnen oefenen met het luik van het achteronder: ik heb de vaste houten zitting verwijderd, de gaten dichtgemaakt en mooi glad geplamuurd. Vervolgens antislip verf erop en de randen gematteerd en gepolijst. Zie foto (Er moet nog een sluiting op, die heb ik vandaag ingemeten).

Zoals gezegd gaan we de rest van de kuip zittingen ook zo maken: dus geen houten zitting meer maar antislipverf. Ook mooi (zie de North Beaches) en een stuk minder onderhoud.

Deze week wordt alle hardware weer gemonteerd en de luiken van nieuwe scharnieren voorzien. De schroef as krijgt nieuwe lagers en dan wordt de boot gepoetst en in de antifouling gezet. Als het meezit kan de boot volgende week maandag te water en hebben we het lange Hemelvaart weekend om hem zeilklaar te maken en hopelijk ook nog een stuk te zeilen! Cross our fingers!

1 gedachte op “Polyester werk klaar!

  1. Albert

    Dat ziet er goed uit ! En antislip verf op de banken, goed plan. Wij zijn nu op Vlieland, zaterdag weer terug. De lange vakantie begint rond 9 juni. Au revoir !

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.