Zomervakantie 2022 dag 18

Tichelwurk aan de Ee, waar vroeger een grote tegel fabriek stond. De fabriek is afgebroken, de arbeiderswoningen aan het water staan er nog.

Dinsdag 26 juli 2022:

  • Burdaard – Harlingen, 22 mijl, 271,5 mijl totaal
  • Vertrek 1000, aankomst 1540 uur
  • Wind NNW 3
  • Weer: bewolkt, later half bewolkt, 18 graden.

Nadat we boodschappen deden in het geweldige verswinkeltje van Burdaard (ze hebben daar werkelijk alles op een minimaal winkeloppervlak) vertrokken we over de Ee. Gezien de wind hoopten we we stukken te kunnen zeilen, maar naarmate we meer zuidwaarts gingen en de wind dus van achteren kwam, en naarmate er meer bomen langs de route kwamen, moest toch de motor weer aan.

De Eebrug in Leeuwarden was in reparatie maar werd wel bediend als er even geen mannetjes aan het lassen waren.

We trokken vlot door Leeuwarden en gingen stuurboord uit het van Harinxma kanaal op.

Langs een groot deel van de noordelijke oever is de oude trek wei in ere hersteld en kun je er -net als bij de Ee- lekker langs fietsen. Via de nieuwe stations brug in Franeker en het industriegebied daarachter bereikten we Harlingen.

Franeker

Voor de verandering kozen we voor de verenigingshaven van de HWSV aan de binnenzijde van de Tjerk Hiddes sluizen. De haven ligt in de oude stads gracht en is rustig en uitstekend geoutilleerd. Nog nooit zagen wij zulk schoon sanitair. Morgen blijven we een dagje om te fietsen.

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.