Zomervakantie 2022 dag 20

Donderdag 28 juli 2022

  • Harlingen – Terschelling, 19,5 mijl, 291 mijl totaal
  • Vertrek 1015, 1330 begin Schuitengat, 1545 aankomst.
  • Wind: NO 3-4
  • Weer: bewolkt, later meer zon, 17 graden

De Tjerk Hiddes sluizen schutten beperkt. Alleen voor een groep boten tegelijk. De reden is dat door de droogte verzilting van het achterland dreigt. Gelukkig waren we in een half uur de sluis door, waar het toch weer gebeurde dat er boten dwars in de sluis kwamen te liggen omdat ze niet in de gaten hadden dat als je van zoet naar zout schut, je in de sluis flinke stroom mee hebt en dus eerst achter moet vastmaken.

In eerste instantie stond er weinig wind en was het behoorlijk fris onder de wolken. Later nam de wind wat toe en zeker toen we een noordelijke koers volgden en aan de wind zeilden, vlogen we met ruim 8 knoop vaart over de Vliestroom de Richel en de Westmeep voorbij.

Ondertussen kwam de blauwe lucht gestaag naderbij en toen we stuurboord uit het Schuitengat in draaiden ging de zon schijnen. Precies op half tij hadden we overal ruim 4 meter water. Wel kregen we forse stroom én wind tegen dus was het uit met de zeil pret en ging de motor aan. Een zonnig Terschelling kwam langzaam dichterbij, terwijl we vlak langs de bijna droogvallende platen voeren..

Op Terschelling liggen ook collega Tea en haar partner met hun Boornkruiser en we borrelden heel gezellig bij hun aan boord van het voor ons doen enorm groot schip. Leuk!

We krijgen een aantal dagen rustig weer, ideaal om eens lekker droog te vallen. De Richel is ons volgende doel!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.