Het eerste tochtje

2-P1010063Zaterdag 29 maart 2014

  • Naarden – Durgerdam 8 mijl
  • Wind: ZO 2-3
  • Weer: hoge bewolking en zon, 17 graden

Met zo’n mooi weekend voor de boeg kunnen we niet thuis blijven, hoewel er genoeg klussen zijn voor we over ruim een week voor vijf maanden vertrekken. En verder heb ik erg veel behoefte aan een weekendje weg en even bij te tanken voor de altijd zo hectische musicalweek op het Cals College begint. En tenslotte is het een mooie gelegenheid om te checken of alles werkt zoals het moet na de winterstop. In de auto luisteren we naar de splinternieuwe Cals CD 2014, die  ik gisteren heb afgemixt. Gonnie is onder de indruk, maar ik wil maandag nog een paar dingetjes verbeteren. Wat dat betreft is luisteren in de auto altijd een goede test.

3-P1010064Met een heerlijk weertje en rustig windje vertrekken we richting Durgerdam, ons favoriete haventje dichtbij. We kruisen het IJmeer af, want de wind staat recht van achteren. Heerlijk om weer buiten en op het water te zijn, en dat zo vroeg in het seizoen! Met deze lichte wind merken we weinig van het aangepaste roer. Op de motor blijkt er wel beduidend minder wielwerking te zijn (de boot heeft dan de neiging om naar links te willen), dus dat is fijn.

6-P1010067Durgerdam is rustig, op het IJ brommen de binnenvaartschepen voorbij. Borrelen en koken aan boord: wennen aan het bootleven hoeft niet, we zitten er gelijk weer middenin. En we hebben ontzettend veel zin om te vertrekken, hoewel het door de Cals musical komende week nog erg ver weg lijkt. Dus: nog even knallen met die kanjers van leerlingen en dan: op naar Schotland!

 

2 gedachten over “Het eerste tochtje

  1. Marieke (namens het hele orkest)

    Lieve Joost,

    Een klein berichtje namens alle Cals-orkestengeltjes.. Na dit geweldige jaar, na deze vier geweldige voorstellingen zullen wij jou missen op de zwartegaten die gaan volgen. We hopen dat je geniet van het zeilen, de zoute zeewind wind door de haren doet een mens altijd goed!

    Bon voyage!

Plaats een opmerking

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.