Herfstvakantie 2015 dag 2: Elburg

P1020133

Maandag 19 oktober 2015

  • Nijkerk – Elburg 21 mijl, 1079 mijl totaal
  • Vertrek 1015, aankomst 1440 uur
  • Wind: N1-2
  • Weer: mistig, 10 graden, droog

Op ons aanlegplekje voor de Nijkerkersluis was het stil en donker, dus we hebben uitstekend geslapen vannacht! De wind was naar het noorden gedraaid, maar zo zwak dat we er geen last van hadden. Op de motor varen, dat wel! Sinds we in Naarden liggen, doen we de Randmeren nog maar zelden.

P1020130

We hadden afgesproken dat –als het geen goed zeilweer zou zijn- we deze herfstvakantie maar weer eens een keer deze route moesten volgen. Vandaar. De tocht zelf was zonder verrassingen. Slecht zicht, weinig boten op het water en snel door de sluis en de bruggen. We liggen in Elburg in de oude havenkom tussen de botters.

P1020129De supermarkt is aan de andere kant van het dorp, maar gezien de minuscule afmetingen van het centrum is dat geen bezwaar. Aan het eind van de middag klaarde het helemaal op en daalde de temperatuur direct flink. Maakt niet uit! De kachel doet zijn werk en met de olielamp erbij is het knus in de kajuit!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.