Herfstvakantie 2015 dag 4: Stavoren

P1020147

Nachtelijk miezerig Stavoren: in de kajuit is het warm en gezellig!

Woensdag 21 oktober 2015

  • Houtribhoek – Stavoren 22 mijl, 1125 mijl totaal
  • Vertrek: 1030, aankomst 1515 uur
  • Wind: ZZW 5
  • Weer: bewolkt, af en toe wat regen, 10 graden

Met de wind in de ZW hoek en een vallende barometer was de heiigheid weer terug. Een groot deel van de dag zagen we alleen grijze lucht en grijs water. Met de stevige achterlijke wind was het echter prima zeilen! Toen de wind toenam tot zo’n 20 knopen ging er een rif in het grootzeil en we stoven over het IJsselmeer. In de verte schoven de platbodems van de Strontrace voorbij, op weg van Urk naar Medemblik. Op de AIS zagen we de afstand tussen de schepen langzaam groter worden. Een beetje miezer daalde af en toe neer, maar het leek niet op het beloofde neerslaggebied, dat voorspeld was.

De haven van Stavoren ligt open naar het ZW (hoe hebben ze dat kunnen doen…) dus ook vandaag liep de IJsselmeerdeining vrij naar binnen. Gelukkig zette de sluiswachter de sluis direct open, zodat we zo naar binnen konden. We liggen op ons favoriete plekje: achterin de gemeentehaven bij de Brandende liefde, een mega platbodem, gebruikt voor sjieke bedrijfsuitjes. Helaas is de favoriete kroeg, café Max, in het naseizoen op woensdag gesloten en dus moesten we nog boodschappen doen en zelf koken. Ook gezellig!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.