Herfstvakantie 2019 dag 9

Het Prinses Margriet kanaal kan ook best mooi zijn.

Zondag 27 oktober 2019:

  • Grou – Woudsend, 14 mijl, 861 mijl totaal
  • Vertrek: 0925, aankomst 1300 uur
  • Wind: W3-4
  • Weer: half bewolkt, gaandeweg meer zon, 11 graden.

In de douches van de passanten haven van Grou draait men muziek. Doordeweeks is dat gewoon Radio 3. Zo niet op de dag des Heeren. Dan klinkt er ‘s ochtends (vier)stemmige koper muziek in adagio of lento, afgewisseld met volksgezongen psalmen, begeleid door volle orgels met ronkende tongwerken. En ik moet zeggen: dat geeft toch een heel ander gevoel als je je staat in te zepen en afspoelt voordat het vijftig cent muntje is uitgewerkt.

Na een regenachtige nacht was vanochtend de wind gaan liggen en naar W gedraaid. Het was een stuk kouder maar wel droog. Het werd een motortochtje over het Prinses Margriet kanaal en nog een klein stukje echt zeilen op het eind. We legden in onze nieuwe haven aan: Reekers watersport in Woudsend. Ruime boxen met lange stevige zijsteigers. De zus van Gonnie (woonachtig in Friesland) bracht ons naar de trein, zodat de terugreis niet te lang zou duren. We kijken terug op een mooie week, waarin we veel gezien hebben en mooie tochten gemaakt.

Rest ons nog de boot winterklaar te maken. En dan is het achtste seizoen met onze Jan-van-gent alweer voorbij!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.