Vakantie 2020 dag 25

Zondag 23 augustus 2020:

  • Workum – Eiland Heeg, 7,5 mijl, 492,5 mijl totaal
  • Vertrek 1300, aankomst 1500 uur
  • Wind: W5
  • Weer: zwaar bewolkt, buien, 19 graden

Vanochtend was het nog redelijk vriendelijk weer met af en toe wat spetters. We vinden het wel fijn dat het wat koeler is, vooral ‘s nachts. We vertrokken na de lunch break van de bruggen om 1300 uur. Met dreigende luchten die achterop kwamen.

Gelukkig waren het kleine buien die bovendien snel trokken, dus met 1 flink doch kort buitje hadden we het wel gehad.

Het woei nog stevig dus met de kluiver maakten we prima vaart en was het lekker zeilen. We gingen liggen bij het eiland bij Heeg, waar het erg rustig is. ‘s Middags waren de vele zeil scholen nog actief, wat bij deze stevige wind met die lichte bootjes vooral een cursus omslaan en weer overeind komen inhield.

‘s Avonds nam de wind af en kwam er weer wat meer zon, wat een prachtig avondlicht bracht. Vannacht staan er nog pittige buien op het programma, dus we vinden het wel fijn om hier in de luwte van de bomen te liggen. Morgenvroeg varen we naar de thuishaven en rijden we naar huis, met hopelijk nog een aantal lange zeil weekends in het verschiet!

1 gedachte op “Vakantie 2020 dag 25

  1. Gert Spilt

    Beste Joost, ik heb je blog weer met plezier gelezen. Mooie luchtfoto’s, veel nieuws, info, en goede tips zoals in het Lauwersmeergebied de juiste wind afwachten als je buitengaats verder wilt. Zo’n volgende keer gaan wij daar ook eens rondfietsen.
    Wat een vervelende en ongelukkige afloop voor Gonnie met alle gevolgen voor de reis. Fijn dat het genezingsproces voorspoedig verloopt. En voor de rest een goede vaart!

Plaats een opmerking

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.